אכילה רגשית
כל אכילה היא אכילה רגשית. אכילה קשורה להישרדות פיזית, רגשית, לאהבה, קבלה ותחושת בטחון בסיסית. מזון הוא דבר בסיסי ביותר אין פלא שנרצה לשחזר רגשות פיזיים ורגשיים נעימים אלה בכל פעם שאנו אוכלים.
מתי אכילה (וחוסר אכילה) הופכת לבעייתית?
אכילה והאמיני או לא, חוסר אכילה הופכות לבעייתיות כאשר גופך לא רעב ממש אבל את אוכלת או מרעיבה את עצמך כתוצאה מתחושה שאת עומדת בפני סכנה כלשהיא. הסכנה יכולה להיות סכנה פיזית. אבל רוב הפעמים היא סוג של סכנה רגשית.
השמנה או רעב רגשי: כאשר את אוכלת או מרעיבה את עצמך על מנת 'לשרוד'.
'סכנה רגשית' וכיצד את יכולה להתמודד אתה בצורה בריאה?
כאשר מעליבים אותך, כשמשעמם לך, כשאת מתביישת, כשא, את לא מרגישה שמעריכים אותך, כאשר את עושה דברים כי את פוחדת שלא יאהבו אותך, ועוד ועוד ועוד...וכאלה מצבים יש הרבה במשך היום, נכון? את למעשה חווה את עצמך בסוג של סכנה קיומית של ממש!
מהם המצבים הנפוצים המשפיעים על האכילה שלך?
-
דיאטות כרוניות: כשעושים דיאטה הגוף חושב שהוא מורעב ומפעיל מנגנונים על מנת 'להגן עלייך מפני רעב'. כשאת מסיימת את הדיאטה, הגוף (והנפש חושבים שאת בסכנה קיומית ומיד מצווים עלייך להסתער על המקרר... מוכר לך?
הפתרון: להפסיק לעשות דיאטות
-
מתח וסטרס: כשאת במתח פיזי, רגשי או מנטלי גופך חושב שאת בסכנה ואינו משחרר את המשקל על מנת להגן עלייך. לחילופין, אם יש לך נטייה לא לאכול במצבים אלה, קיימת פגיעה חמורה במנגנוני חילופי חומרים' עיכול ותהליכים רבים.
הפתרון: ללמוד שיטות הרפיה ורגיעה שונות.
-
טראומות רגשיות מן העבר או ההווה: חוויות אלה משאירות אותך בתחושת חוסר אונים, חוסר ביטחון וחוסר יכולת לומר 'לא' ולשים גבולות ברורים בינך לבין סביבתך. האוכל לכאורה הופך לחבר הכי 'טוב' שלך... האומנם?
הפתרון: לעבד ולרפא את הפצעים הרגשיים.
-
תזונה לקויה: מזונות לא בריאים גורמים לגוף להיות בתת-תזונה (האמיני או לא!). גופך רעב לחומרים מזינים ויצווה עלייך 'להמשיך לאכול'... ממש מלכודת!
הפתרון: לאכול אוכל מזין באמת... ולאכול הרבה ממנו!
-
עיכול פגום: כשהגוף לא מקבל את מה שהוא צריך, רעב תמידי דופק בדלת... ואז את יודעת מה קורה.
הפתרון: לתת לגוף מה שהוא צריך... מזון עשיר ומזין באמת ואז תרגישי שבעה מאוד.
-
רעילות: כשגופך אינו מקבל את מה שהוא צריך או כשאת מכניסה לתוכו חומרים רעילים כמו אלכוהול, חומרים כימיים, עשן סיגריות או תרופות גופך 'נשאר שמן' על מנת להגן על עצמו מן החומרים הללו.
הפתרון: להכניס לגופך חומרים מן הטבע.
-
אמונות מגבילות: אמונות כמו 'זה בגנים שלי', או 'אני לא ראויה להיות יפה ואטרקטיבית' גורמות לך להישאר בדפוסי אכילה לא בריאים.
הפתרון: לעשות עבודה רגשית לשינוי אמונות שאינן משרתות את טובתך היום.
-
תרופות: הרבה מאוד תרופות המערביות גורמות לאגירת שומנים מיותרים ומפרים את האיזון של הורמונים האחראיים על השובע (כמו גרלין ולפטין): תרופות כמו קורטיזון, תרופות אנטי-דיכאוניות, אינסולין, סטרואידים, גלולות למניעת הריון, חלק מן התרופות לאיזון הורמונים
הפתרון: להכניס כמה שיותר חומרים טבעיים לגוף.
-
הפרעות שינה: עייפות משתלטת עלייך כשאין מספק חמצן בתאי גופך. זה מגביר את התשוקה למתוקים.
הפתרון: לפתח הרגלי שינה טובים.
תרפיה לבריאות משולבת הינו תהליך שיעזור לך לצאת מן התלות הפיזיולוגית והרגשית במזון ולפתח רגשות חיוביים וקשר בריא עם עצמך, עם גופך ועם מזון. התהליך יעצים אותך למצוא מזונות בריאים יותר ודרכים חדשות להזין את חייך שלא באמצעות מזון.
אני מזמינה אותך ליצור קשר לבדוק ביחד איזה תכנית מתאימה לך ביותר על מנת סוף סוף לפרוץ את מעגל הקסמים עם אכילה רגשית
באהבה תהל עלמה